sâmbătă, 15 iunie 2013

Lumi paralele

Atunci când cauți ceva cu disperare şi nu a venit încă momentul să-l găsești, nu există nici cea mai mică șansă ca dorința ta să fie ascultată. Din potrivă, acel lucru se va îndepărta tot mai mult, prăpastia dintre tine și acesta se va adânci tot mai tare, făcând trecerea imposibilă.
Am auzit mulți oameni care susțin că ei nu cred în destin. Ei cred că totul depinde de noi şi de alegerile pe care le facem. Dar fiecare om pe care l-am auzit susținând acest lucru a trecut printr-o dezamăgire care i-a lăsat un gust amar în gură și o gaură imensă în suflet. Ei spun că  a fost o greșeală, că totul s-a întâmplat din vina lor și că vor să se schimbe, să-și închidă sufletul până în momentul când timpul lor în această lume se termină. Adevărul este undeva la mijloc...

Eu cred în destin şi în faptul că cineva acolo sus are un plan pentru fiecare și mai cred că orice alegere pe care am face-o, nu putem fugi de acest plan, de ceea ce ne este scris în cartea universului sau poate chiar în stele. 

Iar oamenii care susţin că nu mai cred în povestea lor, cei care sunt convinși că destinul nu este decât o fabulaţie a oamenilor, sunt doar rătăciți fiindcă în planul călătoriei lor  în această lume a fost, ca la un punct să înveţe o lecție, iar aceasta să nu fi fost tocmai dulce.

Cumva în paralel cu lumea materială, cea pe care o vedem există şi o lume nevăzută, o lume pe care noi nu o înţelegem pentru că nu vrem să o vedem, însă aceasta este împletită cu ceea ce noi numim lucru concret.

Şi da, cu cât căutăm ceva cu disperare acesta se va îndepărta de noi. Făcând însă lucruri simple. văzându-ne de viaţa noastră, tot ceea ce ar trebui să ni se întâmple se va întâmpla şi nu există nimeni sau nimic care să ne poată abate de la drumul nostru, decât noi înşine prin faptul că ne-am rătăcit şi prin dorinţa nebunească de a nu accepta mâna de ajutor, indiferent de forma sub care o primim. 

5 comentarii:

 1. DESTÍN, destine, s. n. 1. Soartă, viitor. 2. Forță sau voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului; fatalitate. – Din fr. destin.


  IREVOCÁBIL, -Ă, irevocabili, -e, adj. (Adesea adverbial) Care nu se poate revoca sau schimba, asupra căruia nu se poate reveni; hotărât, definitiv, nerevocabil. – Din fr. irrévocable, lat. irrevocabilis.

  Daca pleci de la premiza ca destinul este hotararea fatala si irevocabila a fortei supranaturale de care vorbesti, si chiar crezi in ea, atunci nu-ti ramane decat sa accepti ca esti o marioneta a acestei fiinte supranaturale. Ea iti dicteaza din start ce,cand si cum...iar tu n-ai absolut nici o putere sau posibilitate de a schimba ceva.

  Eu insa analizandu-mi propria viata, am concluzionat ca din contra, am avut de nenumarate ori posibilitatea de a schimba macazul. Daca "destinul" meu a hotarat sa ma nasc intr-o familie de sectanti, eu am avut posibilitatea de a decide daca mai sunt sau nu de acord si de a sta sau pleca. Din cate observi am folosit ghilimele in dreptul termenului,si am facut-o cu buna stiinta, caci, daca viata a demonstrat ca omul are posibilitatea de a-si schimba drumul, atunci rezulta ca destinul e inexistent. Caci daca ar exista destin, ar insemna ca nu poti schimba nimic.


  Eu nu stiu ce cauti tu cu disperare de ai ajuns sa concluzionezi ca destinul ar fi de vina, insa in cele mai multe cazuri, nereusita are de a face cu incapabilitatea de a intelege care sunt factorii care lipsesc, sau sunt gresiti sau prost pozitionati...pentru a face schimbari.

  RăspundeţiȘtergere
 2. Uneori momentul in care gasesti ceea ce cauti cu disperare nu soseste niciodata.

  RăspundeţiȘtergere
  Răspunsuri
  1. momentul in care GASESTI ceea ce cauti (cu disperare)....nu soseste niciodata?

   ce sa inteleaga omul de aici? ca l-ai gasit dar ti-a fugit printre degete?...si nu mai revine? pai poate ptr. ca refuzi sa vezi de ce ti-a fugit. si poate ptr. ca refuzi sa faci ceea ce ar fi nevoie ptr. ca sa revina. sau poate ptr. ca refuzi acceptarea.

   Ștergere
  2. Mai da' ce tare in clontz esti tu. Cum le stii tu pe toate.

   Ștergere
  3. Mai da ce tare te mai deranjeaza ca nu esti tu cel tare din parcare.

   Ștergere

Tot așa!